Zomerfeest 17.08.2024

449632816 1529203958016809 1383888446202337858 n

 

Harmonie St. Catharina zal op 17.08.2024 deel uitmaken bij het zomerfeest van C.V. De Grensschiebere . Wij zullen een leuk en vrolijk programma  spelen zoals bijvoorbeeld  een medley van Udo Jürgens of uit de film A whole new world. Natuurlijk hebben we nog meer muziekstukken voorbereid. Dus als U wilt komen luisteren -wij beginnen rond 18.00.

Harmonieën Simpelveld en Lemiers luiden in Vaals de lente in

 

VAALS – Op zaterdag 20 april geven harmonie St. Caecilia Simpelveld en harmonie St. Catharina Lemiers samen een concert. Hierbij zullen zij wederom als één groot orkest optreden, onder leiding van dirigenten Paul Oligschläger en Loek Paulissen. Het concert kent een zeer gevarieerd programma en vindt plaats in De Obelisk in Vaals.

 

Puccini & friends
De 100e sterfdag van componist Giacomo Puccini inspireerde de muziekcommissie tot een prachtig programma. Van Puccini speelt het orkest de symfonische suite van de wereldberoemde opera La Bohème, over vier jonge Parijse bohemiens. Daarnaast brengt het orkest samen met de Kerkraadse sopraan Kim Savelsbergh de aria’s Un Bel dí Vedremo (uit Madame Butterfly) en O Mio Babbino Caro, beide ook van Puccini. Het opera-programma wordt verder o.a. aangevuld met werk van Puccini’s stijlgenoten Giuseppe Verdi en Vincenzo Bellini. Van Verdi speelt het orkest de ouverture van de opera La Forza del Destino en van Bellini de aria Casta Diva (uit Norma), uiteraard ook weer gezongen door Kim Savelsbergh.

Achterover leunen
Na de pauze mogen zowel de muzikanten als het publiek een beetje onderuit zakken en genieten van lichte, hier en daar swingende, bigband-achtige, jazzy klanken. Op het programma staan onder meer medleys van werken van Duke Ellington (waaronder It Don’t Mean a Thing, Caravan en Take the “A” Train) en Chick Corea (met Spain en La Fiesta). Daarnaast brengen het orkest en Kim samen het heerlijke Summertime (uit Porgy & Bess) van George Gershwin.

Italiaanse zon
Ook na de pauze: GiuliAnnalisa van de Limburgse componist Hardy Mertens, met een trombonesolo door Egon van der Meulen van harmonie St. Catharina Lemiers. Toen Egon per toeval op deze jazzy ballade stuitte, was hij meteen verkocht. Misschien was het doordat hij destijds onder dezelfde Italiaanse zon verkeerde als Mertens, die mijmerde over Giulia en Annalisa? Misschien was het de schoonheid van het stuk? Met de eenvoudige maar melancholische thema’s die steeds terugkeren? Oordeel zelf en mijmer mee op 20 april!

Kaarten
Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij De Witte Bazar (Simpelveld), Café Oud Lemiers (Lemiers), De Obelisk/Brasserie Vols (Vaals), via tickli.nl en op de websites van beide verenigingen: www.harmoniesimpelveld.nl of www.harmonielemiers.nl

Lenteconcert Harmonie St. Caecila Simpelveld & Harmonie St. Catharina Lemiers | zaterdag 20 april, 20.00 uur | De Obelisk, Vaals