Gastoptreden Laura Aussems bij Jubileumconcert Harmonie St. Catharina

foto Laura Aussems 2

Gastoptreden Laura Aussems bij Jubileumconcert Harmonie St. Catharina

Harmonie St. Catharina Lemiers bestaat dit jaar 125 jaar. In het kader van dit jubileum vinden diverse activiteiten plaats, met als hoogtepunten het Jubileumconcert dat op 27 mei om 20.00 uur zal plaatsvinden in de Obelisk te Vaals en een optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine op vrijdag 13 oktober, eveneens in de Obelisk. Voor het Jubileumconcert op 27 mei vormt harmonie St. Catharina samen met harmonie St. Caecilia Simpelveld één groot harmonieorkest.

Het jubileumconcert staat gedeeltelijk in het teken van lichte muziek met een gastoptreden van Laura Aussems. Laura Aussems (1990) groeide op in België in een muzikaal gezin. Op 8-jarige leeftijd begon ze met muziek- en danslessen en speelde ze dwarsfluit aan de plaatselijke muziekacademie. Ze won de prijs van de beste muziekstudent die in 2008 afstudeerde aan de muziekacademie van Voeren. Op 12-jarige leeftijd begon ze met zanglessen en onderzocht ze verschillende stijlen. Klassiek, jazz, pop en muziektheater van vocale coaches zoals Imke Heitzer.
In 2008 reisde Laura met "Up with People", een internationale zang- en dansorganisatie en voerde 80 shows uit in de Verenigde Staten, Mexico en de Filippijnen. Dit was een geweldige ervaring voor haar en verbreedde haar kijk zowel persoonlijk als muzikaal. In 2012 startte Laura op het "MusicAllFactory" in Tilburg met zang-, dans- en theaterlessen.
In 2015 nam Laura deel aan de bekende tv-talentenjacht "K3 zoekt K3" in België en Nederland om lid te worden van de meidengroep K3. Van de meer dan 6000 sollicitanten kwam Laura bij de laatste 10 zangeressen. Dit was een geweldig avontuur voor Laura en ze vond het leuk om live op tv te spelen, meer dan wat dan ook. Op 27 november 2015 bracht Laura haar eerste zelfgeschreven single & music video van "Back-Up" zelfstandig uit. Het lied gaat over iemand hebben die je ondersteunt en een steun zijn voor iemand anders. Laura wil dit nummer opdragen aan alle fans die haar steunden aan het begin van haar solocarrière. De videoclip van "Back-Up" kreeg 16K-weergaven in 24 uur, wat een ongelofelijk veelbelovende start is van de solocarrière van singer-songwriter Laura Aussems. Laura zal "Back-up", begeleid door het het harmonieorkest zingen naast ook Skyfall, Natural Women en A night like this. Last but not least studeerde Laura economie en bedrijfseconomie aan de Universiteit Utrecht (NL) en aan de UWA (Perth, Australië) en behaalde een master in International Management aan de Universiteit van Tilburg (NL).

De kaartverkoop voor het Jubileumconcert loopt inmiddels goed. De kaarten kosten € 10,75 per stuk en kunnen via https://shop.tickli.nl/event/125jaar-StCatharina worden besteld. Tevens zijn er kaarten verkrijgbaar bij onze voorverkoopadressen Café Oud Lemiers en de Obelisk in Vaals.