125 jaar jubileum

In 2023 bestaat harmonie St. Catharina Lemiers 125 jaar!

Harmonie St. Catharina Lemiers is opgericht op 30 januari 1898. Dat betekent dat de harmonie dit jaar 125 jaar bestaat. In het jubileumjaar zullen enkele bijzondere muzikale activiteiten plaatsvinden. Op 27 mei vindt om 20.00 uur een Jubileumconcert plaats in zaal de Obelisk in Vaals. Voor dit bijzondere concert vormt harmonie St. Catharina samen met de muzikanten van harmonie St. Caecilia Simpelveld één groot harmonieorkest o.l.v. de dirigenten Loek Paulissen en Paul Oligschläger.

Op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op uitnodiging van harmonie St. Catharina een concert in zaal Obelisk. De Marinierskapel is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Haar belangrijkste taak is om militaire ceremonies voor het Koninklijk Huis muzikaal te begeleiden. Daarnaast geeft de Marinierskapel concerten in binnen en buitenland.

Op zondagochtend 19 november viert de harmonie haar patroonsfeest waarbij ook de jubilarissen van de harmonie in het zonnetje worden gezet.

Koninklijke Muziekkapel van de Marine | Koninklijke Muziekkapellen van ...